Sunday, November 11, 2012

NurCaliph Montessori House


Nur Caliph montessori House



my work place..... :)

hari ni graduation & concert FY 2012. "LOVE MOTHER EARTH"
_________________________________________________________________________________

backdrop
during setting up the stage
aunties kene panjat tangga - put up the lantern ball
________________________________________________________________________________


so happening... my self, sgt gemuruh because this is my first time involving in this area.
Al-Walid BBB - coral speaking, "The tree dropped their leaves"
sgt puas hati dgn semua student in my class. walaupun lepas tu seram sejuk tgn ni.... :)
gambar kat atas ni masa we all practise everyday.
gmba bwh pun masa practise...nak keluar on stage mcm mane.

__________________________________________________________________________________

ni pulak Al-jarrah class.
dancing "Under the Sea".
__________________________________________________________________________________


real performance x dpt nk upload lg...kene tunngu. x sempat nak snap gamba.


didi



Friday, September 21, 2012

hhmmmm...im happy

busy!!.
tu je la yg dapat di tulis...mmg sgt busy lately..
tapi sy happy...happy dgn keje
 "sbb kene puji" hehehehe..
bukan nk kata diri ini bagus.
tapi rasa tanggungjawab pada kerja.
kalau buat keje bagus, mmg la kene puji kan
(kembang sekejap... :) )
"buat kerja kene ikhlas, baru x rasa tension"
ingat lagi kata2 dari seorang kakak.
Yes!!...mana2 kite kerja pon, mmg kene ikhlas,
x kisah la kerja apa sekali pon.
biar la org nak kata apa pon..aku x kisah...
"belajar tinggi2, kerja kat tadika je?"
senyum je la..
dieorg x tau.... kalau bukan teacher2 kat tadika yg ajar A, B, C 1, 2, 3,....
x de la budak2 tu tau membaca, mengira....
kalau x tau membaca, mcm mane kat standard 1?
dah ketinggalan...
sy happy bila tgk students can spelling a word, even a simple word.
sy happy bila tgk student solat dgn betul dgn bacaan sempurna
sy happy bila tgk student senyum kepuasan bila dpt buat craft sendiri...
:) big smile...






adiecOmey

Wednesday, September 5, 2012

hi

salam....
lama x post apa2..hhmmm busy!! my neuw job mmg sgt2 busy. mungkin orang anggap..
alaaa...just manage tadika je.. tapi bila dah join tadika, baru tau macam mana penting nya early education..
its okay....x kisah la pandangan orang... yg penting aku enjoy with my new job.
 ajar budak2 kecik yang x tau apa2...sgt happy bila dieorg dapat pickup apa yg kite ajar...
 :)


adiecOmey

Wednesday, May 16, 2012

pressure

Assalamualaikum...
1st of all, just wanna to share....i got the new job oredy. yahhoooo
 but, huge challenge forward. 
actually i really, really, really need full support from all my staff in this kindie. .
but it is different from my expectation. what i get? ...big problem.
all the staff which all the childrens in dis school call aunties....mmg ada byk masalah. i dunno what is the problem with the management b4. but,  i will face a big big big problem. 
feel like org gile pun ada...nak nangis....tapi x de bahu nk menampung. 
its ok...i take as a challenge. if i can solve all dis problem, my future will be like a rainbow...
cantik kan pelangi tu.... hahaha... berangan!! so now, waiting 4 someone yang akan dtg 4 interview...hahahaha
1st experience nk interview org nih. still have about 1 hour. 
6 staff....5 gone... its ok.. i will build up a new team. yg akan dgr my order. yg respect me as a boss. 
slowly...i know kak saleyza, kak yati, mr fuad, kak intan, sue will support me from behind.
i hope all the problem..akan slove as soon as posible..amin.. 


p/s...english berterabur....Sorry....

Thursday, May 10, 2012

New Challenge

Assalamualaikum..
dah lama x update blog ni. kadang-kadang tak tahu nak tulis apa sebenarnya. its okay, meh nak cite....

sebenarnya, few weeks past, ada dapat offer tuk jadi pengurus tuk satu tadika kat area bangi. wahhhh, manager tuuu.... so excited.. but then, tunggu punyer tunggu ( lama jugak la tunggu) x de pon call lagi. keciwa.

yesterday, kak saleyza (owner) call lagi..huhuhu.. terus offer. immediately. start jumaat ni..hehehe....ok la... tapi yang sedih nya, sayang plak nak tinggalkan smk tmn jasmin 2. bebudak tu dah nak exam pertengahan tahun.

my mom x suka i join that montessary. yelah....die punyer pay x la banyk.. tapi mmg rasa nak try. how to manage 6 teachers, 90+ students and bla bla bla...mmg keje tough la skit.. tp yang best nye, boleh tgk my kids depan mata..

hhmmm...ari ni last day kat smk tmn jasmin 2..x sempat nak sambut hari guru kat sana..tomorrow -> cabaran baru ....

yeah...pray 4 me...


adiecomey

Monday, April 16, 2012

Jiwa Guru

BILA KITA SEORANG GURU,
PASTIKAN KITA BERJIWA GURU
BERHATI BERSIH DAN SUCI
TIDAK ADA BENCI MEMBENCI
HATI DAN MINDA SENTIASA TERBUKA
TIADA DENDAM DAN PRASANGKA

BILA KITA BERJIWA GURU
PASTIKAN PERKATAAN INI TIDAK DIGUNA
"MASA KERJA TELAH HABIS"
"ITU BUKAN KERJA SAYA"
"INI BUKAN KERJA MURID"
"SAYA TIDAK DAPAT APA-APA"
"BUAT APA SUSAH-SUSAH"
"CUKUPLAH APA YANG KITA SUDAH BUAT"
"BUAT APA KERJA RAJIN-RAJIN"

INGAT LAH
SEKALI KITA BERGELAR CIKGU
PERKATAAN KITA JADI INGATAN
KELAKUAN KITA JADI IKUTAN
AMALAN KITA JADI PANDUAN

OLEH ITU
JADILAH CIKGU BERJIWA GURU
HATI BERSIH SENTIASA PEMAAF
RELA BEKERJA BILA-BILA MASA
KERANA SEDAR KERJA ITU IBADAH KITA
GURU ITU MESTI BERHATI MULIA
SEMOGA ALLAH MEMBERKATI SEMUA CIKGU YANG BERHATI GURU
SEMOGA SEMUA CIKGU BERJIWA GURU..

HHMM....AKU KEJE PENAT2 SEBAGAI CIKGU GANTI... X DE KOMPLEN2..
TAPI PPD HULU LANGAT YANG MACAM T--K... TAK BAYAR GAJI...SEDIH NYE

adiecOmey

Wednesday, March 28, 2012

cikgu oh cikgu - 3

salam march

pengalaman jadi cikgu..
oh, sgt memenatkan
melayan perangai budak yg macam2..
ada yg ok..ok sgt.. yg nakal, masyaAllah...teruk nyer...
yang paling  paling sakit hati, kereta kecik aku tu kene calar dek budak
x penah ajar pon kelas budak nih, bercakap pon x penah..alih2 kete kene calar..adooiii
die ni, mental skit kot...dah la kene gantung, mai masuk sekolah lagi..x ke menceroboh namanye tu.
marah la kot, kene gantung sekolah. kete cikgu yg jadi mangsa. yg best nyer tu, bila tanya, dgn selamba badak nye die jawab "mana ada saya calar kan, saya sapu je kete cikgu tu". jatuh bedebuk aku!!!
hahahaha...gelak je la dalam hati...

tu satu cite. cite lain plak...
pelajar ting 2, kissing depan pintu pagar sekolah!!!! masyaAllah.. betul2 depan mata aku.. tapi x leh nak amik tindakan, sebab luar pagar sekolah.. boleh tegur je la...

pas tu plak, ada student ni (chinese girl) tulis surat...meluahkan yg die x suke aku!!... hahahahaha...lawak2.
dalam kelas aku bukan saje2 nk jadik garang. dah budak2 x dengar ckp. x buat keje aku. buku pon x bw. mau aku x naik antu. dah la dlm kelas bising nak mampos. mengamok la...pas tu cakap cikgu ni x best la..kelas ni bosan la... lantok ko la nak ckp apa..pelajar lain ok je...ko sorang je yg problem.. yg buat masalah dlm kelas tu..

bukan la aku ni racis ke bias ke apa....aku ok je ngan sume student.. yg pelik nye, kalu student C, payah betul nk dgr ckp. ngan sesama bangsa die, bukan main senyap!!!... kalu x nak dgr ckp cikgu melayu, gi la sekolah jenis kebangsaan...sume bangsa korang!!!

nanti update lagi pasal sekolah nih...
dddaaaaaaa